Undrar du över något?

+46 84 468 36 38

Måndag–fredag kl. 9–18
Normala telefonavgifter beroende på din operatör.

eller

Skriv e-post

eller

Begär en offert

Vanliga frågor

Vilka tryckmetoder används?

Eftersom vi kontrollerar alla era beställningar beträffande motivkvalitet m.m. fastställer vi i samband med detta även den optimala tryckmetoden för ert motiv. Denna kan ni alltså inte välja själva i designern. Naturligtvis lyssnar vi dock ändå på era önskemål så långt det är tekniskt möjligt. För detta får ni gärna kontakta vår kundservice efter att beställningen gjorts ( eller 084 468 36 38).

Vi erbjuder följande tryckmetoder:

Digitalt direkttryck

Då sprutas tryckfärgen direkt på klädesplagget och görs hållbar med fixeringsmedel. Jämfört med digital transfer känns motivet därigenom mjukare och är skönare att ha på sig. Den höga färgbriljansen håller länge vid handtvätt. Digitalt direkttryck passar bra till stora motiv. Tryckfärgerna bleks dock något i de första tvättarna. Denna tryckmetod är därför optimal när en vintagelook önskas. Motivet ser lite urtvättat ut, så förvänta dig inte starka färger. Denna tryckmetod passar inte för andningsaktiva material. Foton kan inte tryckas där.

Flextryck

Detta är en tryckmetod där motivet skärs ut ur blanka färgade folier och sedan smälts på den önskade produkten. Tryckfärgerna skiner, glänser lite och har en hög kontrast. Tester har visat att tryckets form och färgbriljans förändras knappt märkbart även efter 100 tvättar. Flextryck är även tänjbart och tåligt och inte ens tunna linjer bryts av. För att använda denna tryckmetod måste motivet laddas upp som vektorgrafik.

Brodyr

Här arbetas det fortfarande med nål och tråd! Bruket av riktiga trådar gör dina motiv extra hållbara och gör att de även går att tvätta i koktvätt. Broderingsmaskinen är utrustad med garn i 15 färger som "syr" din design på produkten.

Alla motiv kontrolleras av våra medarbetare och omvandlas till en broderifil. För denna del av arbetet tar vi ut en avgift på 200,00 kr.

För broderi måste ditt motiv uppfylla följande kriterier:

  • Det måste vara en vektorgrafik (.svg, .ai, osv.)
  • Max. 8 färger och inga gradienter
  • Min. 1,5 mm linje styrka
  • <
  • Det får inte vara större än 22,5 cm x 22,5 cm

Passar perfekt för: Klassiker som t.ex. tenniströjor, kepsar, mössor, hoodies, jackor och förkläden

Screentryck

Screentryck är en av de äldsta tryckmetoderna som finns och görs än i dag som traditionellt hantverk. Tricket är att varje färg i ditt motiv sätts på produkten med en egen skärm. Vi kan trycka upp till 5 färger. Det betyder att beroende på motiv tillverkas upp till 5 skärmar före trycket – oavsett om en eller tusen artiklar trycks. Därför lönar sig screentryck särskilt vid stora antal. Trots det erbjuder vi screentryck redan från en minsta beställningsmängd på 20 stycken.

Följande krav gäller för ditt motiv:

  • Ditt motiv finns som vektorgrafik
  • Det består av högst 5 färger
  • Minsta beställningsmängd är 20 identiska exemplar

Varför allt besvär med skärmarna? Det är helt enkelt så att kvalitet och pris talar för sig själva. Screentryck ger briljanta tryckresultat, lysande färger och har en skön yta. Dessutom gäller att ju större antal, desto billigare är det enskilda trycket.

Var inte din önskade tryckmetod med? Vi tittar gärna om vi kan hjälpa dig i samarbete med avdelningen för stora beställningar på vårt moderbolag Spreadshirt. Kontakta vår kundservice (info@teamshirts.se).

KONTAKT