Undrar du över något?

+46 84 468 36 38

Måndag–fredag kl. 9–18
Normala telefonavgifter beroende på din operatör.

eller

Skriv e-post

eller

Begär en offert

Vanliga frågor

Tänk på förhållandet mellan motiv- och produktstorleken

Vår produktbild i designverktyget avbildar en standardstorlek (t.ex. M). Du fastställer dimensionerna för ditt motiv i förhållande till denna standardstorlek. Om du beställer produkten i en annan storlek, kan vi tyvärr inte anpassa motivet automatiskt till produktstorleken. Motivets absoluta storlek behålls, oberoende av om du beställer en S eller en 4XL. Därigenom kan motivet eventuellt se större eller mindre ut på den färdiga T-shirten än på förhandsgranskningen.

Tips:

 • Du beställer för en grupp: Beställ T-shirts för barn och vuxna och särskilt små eller stora storlekar separat och anpassa motivstorleken manuellt. Gör motivet något mindre (t.ex. vid XS) resp. större (t.ex. vid XXL) än vad du önskar som slutresultat.

 • För att motivet inte senare ska se för litet ut gör du det helst lite större på produkter med stor yta som förkläden, täcken eller kuddar än vad du önskar som slutresultat.: Du beställer en produkt med stor yta:

Varför kan jag inte placera mitt uppladdade motiv?

Om ditt uppladdade motiv inte kan placeras, beror det vanligtvis på att det inte är lämpligt för din valda produkt. Vi behöver vektorfiler till andningsaktiva material. Vektorgrafik består av linjer, cirklar eller kurvor och kan därför förstoras eller förminskas utan kvalitetsförlust. Olika program kan skapa vektorgrafik, t.ex. Corel Draw, Adobe Illustrator och Inkscape. Du bör ta hänsyn till nedanstående information vid skapandet. Medan du laddar upp ditt motiv kontrollerar vi det automatiskt beträffande dessa kriterier och anpassar det vid behov. Till exempel förstorar vi för små motivdelar så att trycket senare även håller på T-shirten. Om automatiska ändringar inte är möjliga, får du information om det. Det är dock inte så farligt. Kontakta helt enkelt vår service med ditt motiv-ID, som visas vid uppladdningen. Våra grafiker anpassar ditt motiv manuellt för trycket, helt gratis.

 • Storlek

  Vi rekommenderar en maximal storlek på 28 x 28 cm, så att ditt motiv passar på så många produkter som möjligt. Den maximala tryckstorleken uppgår till 38 x 38 cm.
 • Linjernas tjocklek

  Linjer eller andra motivdelar måste ha en minsta diameter på 1,5 mm. Avstånd mellan två ytor får inte vara mindre än 1 mm. Tips: För att kontrollera om linjerna är tillräckligt tjocka skapar du en ring med diametern 1,5 mm och lägger den över de tunnaste ställena på motivet.
 • Färger

  Fler än 3 färger kan inte användas. Dessutom är färgtoning inte möjlig.
 • Banor

  Alla objekt och all text som ska tryckas måste omvandlas till banor. Pixelgrafik beaktas inte.
 • Format

  Vi stöder följande filformat: svg och ai. Filer av typen cdr exporterar du bäst som svg. För övrigt kan du även omvandla olika format som png, jpg osv. till svg med följande programvara online: https://image.online-convert.com/convert-to-svg. Denna tjänst erbjuder dock ingen kontroll av överensstämmelsen med ovannämnda kriterier, t.ex. linjernas tjocklek.

KONTAKT